Automataváltó olajcsere

Az automata sebességváltóban lévő hajtóműolaj kenőképessége idővel csökken, elöregszik és előidézi a kapcsoló elemek és fogaskerekek kopását. Ezért minden automata váltóval szerelt autónak bizonyos időközönként szüksége van sebességváltó olajcserére, mielőtt megjelennek a problémák első jelei.

A legtöbb gyártó már 100.000 km-nél előírja az olaj, a szűrő, valamint a tömítések cseréjét, de például a Mercedes 60.000 km-enként igényli ugyanezt.

Egy biztos: megfelelő karbantartással megsokszorozható a váltó élettartama, nem beszélve arról, hogy a működése komolyan kihat a menetkomfortra is.

A lényeg a megfelelő szón van!

Ugyanis tudni kell, hogy főleg a szokásos hidraulikus nyomatékváltó esetében, ha csak leengedjük az elhasználódott olajat, akkor - az ilyen váltó szerkezeti felépítésének köszönhetően - még kb. az elméleti feltöltési mennyiség ~ 60 %-a a váltóban és az olajhűtőben marad a lerakódott szennyeződésekkel, maradványokkal együtt.

Ahhoz, hogy hosszú távon is minőségi munkát tudjunk végezni, szükséges egy olyan professzionális berendezés, amellyel teljes egészében le tudjuk cserélni az elhasználódott hajtómű olajat, illetve ezzel egyidőben karban is tartja a szerkezetet.

Szervizünkben nemcsak kicseréljük gépjárműve váltóolaját, hanem még a csere előtt egy speciális tisztító adalékkal eltávolítjuk a lerakódott szennyeződéseket, ezáltal a friss olaj egy valóban tiszta környezetbe fog kerülni, így meghosszabbítva az új olaj teljesítményét és élettartamát.

Végeztesse szakszerűen gépjárműve automataváltó olajcseréjét!